Новини и събития

"ЯНИЦА" ВИ ОЧАКВА СЪС СЛЪНЦЕ
И МОРЕ ПРЕЗ 2018 Г.!

 

 

 

 

Заповядайте в тайната ботаническа градина на леля Димитрина

 

 

 

"ЯНИЦА" ВИ ОЧАКВА СЪС СЛЪНЦЕ
И МОРЕ ПРЕЗ 2018 Г.!

повече

За нас

ЧИФЛИКА В С. СПАСОВО

Собственици на хотелски комплекс „Яница” са семейство Димитрина и Димитър Катранджиеви. Г-н Катранджиев е фермер с дългогодишен опит. Той обработва 4300 хектара земя, взети под аренда. През 1998 год. е удостоен със званието "Агробизнесмен на годината" на България. Госпожа Катранджиева отговаря за връзките с обществеността, организатор е на културните прояви в хотелски комплекс „Яница” и лично посреща гостите на комплекса.
Земеделското стопанство на семейство Катранджиеви се намира в село Спасово, община Генерал Тошево, на 22 км от хотелски комплекс "Яница". В него с модерна техника се отглеждат предимно зърнени култури - пшеница, царевица, слънчоглед. Стопанството разполага със зеленчукова и овощна градина, лозе.
Гостите на "Яница" имат възможност да заявят желанието си за посещение на с. Спасово и дома на Димитрина и Димитър Катранджиеви. Да вкусят добруджанска кавърма, кисело мляко и трахана, да се запознаят с българския фолклор на живо, да станат участници в традиционните български танци и обичаи, характерни за този край. Ще опитат качествата на домашната българска ракия със салата, приготвена пред погледа им от току-що откъснати от градината зеленчуци, или с царска туршия, консервирана лично от стопанката на дома. На чаша кафе и бяло сладко на зелената морава в къщата на домакините, ще прекарат незабравими часове.